Nejúspěšnější škola MČR 2011 a 2012; absolutní vítěz Czech Open 2013,2015,2016; vítěz TOP TEN LIGY 2015

Pohár o páva v taekwondu ITF

V sobotu 8.2. se nekonal pouze I. Taekwondo ples, ale také dva naši koučové vyrazili společně s 8 závodníky na minisoutěž do blízké Opavy na turnaj jménem Pohár o páva. Jelikož se závodů zúčastnilo méně soutěžících než obvykle, proběhlo vše poměrně rychle a hladce. Závodníci měli možnost utkat se v sestavách, kopech do výšky, v boji s pěnovými tyčkami, point-fightingu v chráničích a samotném matsogi. Začali jsme klasicky s kategorií tuly, kde hned náš první závodník  Adrian porazil 4 soupeře a získal zlato. Peťa získal 3. místo, Nicol stříbro a Marek rovněž stříbro. V kopech do výšky se nám také dařilo. Náš jediný seniorský závodník Víťa vykopl nejvýš a odnesl si zlatou medaili. Peťa s Michalem soutěžili ve stejné kategorii a oba stáli na stupních – Pěťa 2. a Michal 3. Adrian se dlouho rozeskakoval o zlatou medaili, bohužel nedokopl tak vysoko jako jeho soupeř a skončil stříbrný. Marek bohužel nestačil na vyššího soupeře a bral také stříbro.

Po obou technických disciplínách jsme mohli jít do bojů. Nejdřív šel Adrian, který ve své skupině dvakrát vyhrál a jednou remizoval. Bohužel soupeř, se kterým remizoval, také dvakrát vyhrál, měli proto stejné skóre a jejich zápas se musel opakovat. Kdo vyhraje, může bojovat následně o medaile. Aďa bohužel schytal kop do hlavy za hodně bodů a nepodařila se nám dohnat ztráta, a proto se musel spokojit s bramborovou medailí. Nicol bojovala statečně a odnesla si bronzovou medaili. Náš nováček David bude muset ještě nabrat více zkušeností, tentokrát bez medaile. Michal bojoval pěkně a poslouchal rady kouče, zápasy mu ale “utíkaly” o bod. Víťa na závodech vůbec poprvé oblékl chrániče, měl 4 zkušenější soupeře a jednoho z nich dokonce porazil. Na medaili to sice nestačilo, ale velká pochvala pro něj. Konečně naši dva zlatí bojovníci: Marek si s přehledem pohrál se svým soupeřem a zvítězil. Dan měl mnohem více soupeřů. Ve skupině vyhrál všechny zápasy a šlo vidět, že je favoritem. Tuto roli potvrdil i ve finále a odnáší si vůbec poprvé zlatou medaili ze závodů. Danovi taky patří velká pochvala za přístup k tréninkům, můžeme u něj pozorovat velké zlepšení.

Tím skončil turnaj pro frýdecko-místecké, kteří vybojovali dohromady 4 zlaté, 5 stříbrných a 3 bronzové medaile. Gratulujeme všem!

Zrušené tréninky

  • 2.2. – pololetní prázdniny, tréninky zrušeny ve FM a v Palkovicích
  • 12.-18.2. – jarní prázdniny, tréninky zrušeny na všech pobočkách FM, Pal, FNO
  • 28.3.-1.4 – Velikonoce, tréninky zrušeny na všech pobočkách FM, Pal, FNO

Videosestřih o TKDFM

INFORMACE, NOVINKY, PŘIPRAVOVANÉ AKCE

Chcete-li dostávat upozornění ve formě zprávy v aplikaci What's Up přidejte se pomocí QR kódu níže do naší skupiny a buďte stále v dění :-).

What's Up

PRO NOVÁČKY

Řádná online registrace nového člena do našeho oddílu zde na tomto odkaze :

 portal.taekwondo.cz/register/frydek-mistek