Nejúspěšnější škola MČR 2011 a 2012; absolutní vítěz Czech Open 2013,2015,2016; vítěz TOP TEN LIGY 2015

Shrnutí sezóny 2022/2023

V minulé sezóně se našemu oddílu dařilo prakticky na všech polích. Nově jsme otevřeli pobočku ve Frýdlantě nad Ostravicí, která se podobně jako Palkovická pobočka rozrostla o nové talenty. Celkově náš oddíl čítá téměř 200 členů a na příští rok se opět plánujeme rozšiřovat.

Co se týče sportovních úspěchů zaznamenali jsme hned několik velmi zajímavých výsledků nejen u našich žáků, ale i juniorů, kteří reprezentovali náš oddíl i na mezinárodních kláních.
Mezi naše nejúspěšnější žáky patří Filip Koziar a Lukáš Pustějovský, kteří konstantně drží přední příčky ligy (2. a 3. místo) Českého svazu Taekwondo za rok 2023. Filip se dokonce stal nejúspěšnějším mladším žákem (2 zlaté medaile) na Mistrovství České republiky v květnu, které se konalo v Ostravě.
K dalším úspěchům lze také řadit výkony Martina Lukeše nebo Vojtěcha Kosteleckého, kteří se stali mistry ČR ve svých kategoriích a v celkovém žebříčku svazu se také derou k TOP 10 nejlepších žáků.

Na zmiňovaném Mistrovství ČR jsme zaznamenali úspěch také na oddílové úrovni, kdy jsme se stali 3. nejúspěšnějším subjektem s celkovou bilancí 15 zlatých, 9 stříbrných a 15 bronzových medailí.

Sezóna se letos velmi vydařila i naší juniorce Kateřině Kadlubcové, která byla již delší dobu v hledáčku reprezentačních trenérů. Zaslouženě si vydobyla své místo v reprezentaci a s tím i nominaci na letošní Mistrovství Evropy v Itálii. Přesto, že se Katce nepovedlo na ME obsadit medailové pozice, má na svém kontě za tuto sezónu slušnou sbírku zlatých medailí ze sportovního boje, ale i dalších disciplín. Na podzim bude obhajovat svůj zatím největší titul – mistryně ČR ve sportovním boji.

Za zmínku také stojí úspěch Venduly Bluchové, která díky svým výsledkům na ME v roce 2022, kdy se stala vicemistryní Evropy, získala také ocenění pro nejúspěšnější sportovkyni okresu Frýdek-Místek.

Kromě celoroční přípravy dětí a mládeže na tuzemské i zahraniční šampionáty pořádá náš oddíl několik víkendových soustředění a jedno Velké letní soustředění, na které se hlásí stabilně kolem 60 studentů ze všech poboček.
Pro všeobecný sportovní rozvoj naše Škola Taekwon-do ITF Frýdek-Místek uspořádala ve školním roce 2022/2023 hned 2 otevřené turnaje s názvem FM Open. Podzimního startovacího ročníku se zúčastnilo kolem 120 soutěžících a jarní soutěž zaznamenala na 200 závodníků z 11 klubů z ČR a Polska a Slovenska.

Díky trenérskému zázemí, které čítá téměř na 2 desítky trenérů z řad bývalých či současných reprezentantů, se může náš oddíl dál rozvíjet a každoročně se věnovat novým zájemcům o korejské bojové umění, které má ve Frýdku-Místku dlouholeté kořeny.
Mezi naše trenéry patří nejen česká reprezentační špička (Kateřina Kolářová, Dalibor Pantlík, Filip Gavlas, Jana Koziárová), ale také technická úroveň našeho oddílu je díky 3 mezinárodním instruktorům (Filip Gavlas, David Chlebek, Jana Koziárová) na špičkové úrovni.

Děkujeme všem našim partnerům za podporu a těšíme se na Vás zase v nové sezóně 2023/2024.

 

Napsal: Filip Gavlas, vedoucí oddílu, mezinárodní instruktor taekwondo IV. dan

 

Společná fotka z Mistrovství ČR, Ostrava

Společná fotka z přípravného soustředění, Ostravice

Filip Koziar, FM Open, Frýdek-Místek

Lukáš Pustějovský, FM Open, Frýdek-Místek

Kateřina Kadlubcová, Mistrovství Evropy, Itálie – Jesolo

 

 

Žákovský tým na MČR, vítězové sportovního boje

 

Lucie Oborná, zkoušky na technický stupeň dan, Brandýs nad Labem

FM Open, Frýdek-Místek

FM Open, Frýdek-Místek, nejúspěšnější škola Frýdek-Místek

 

Zkoušky na technické stupně kup, Škola Taekwon-do ITF Frýdek-Místek

 

Liga TKDFM – oddílová žákovská soutěž

Pobočka Frýdlant nad Ostravicí

Pobočka Palkovice

 

Zrušené tréninky

  • 2.2. – pololetní prázdniny, tréninky zrušeny ve FM a v Palkovicích
  • 12.-18.2. – jarní prázdniny, tréninky zrušeny na všech pobočkách FM, Pal, FNO
  • 28.3.-1.4 – Velikonoce, tréninky zrušeny na všech pobočkách FM, Pal, FNO

Videosestřih o TKDFM

INFORMACE, NOVINKY, PŘIPRAVOVANÉ AKCE

Chcete-li dostávat upozornění ve formě zprávy v aplikaci What's Up přidejte se pomocí QR kódu níže do naší skupiny a buďte stále v dění :-).

What's Up

PRO NOVÁČKY

Řádná online registrace nového člena do našeho oddílu zde na tomto odkaze :

 portal.taekwondo.cz/register/frydek-mistek