Nejúspěšnější škola MČR 2011 a 2012; absolutní vítěz Czech Open 2013,2015,2016; vítěz TOP TEN LIGY 2015

TKDFM – 2022 MČR KUP

TKDFM – 2022 MČR KUP, 13.-15.5.202

 

 

Během jarních měsíců se naši závodníci pilně připravovali na Mistrovství České republiky v taekwondu pro technickou skupinu kup (barevné pásky), které se konalo minulý víkend 13.-15.5.2022 v Nymburku.

 

Naše výprava čítala 28 závodníků z nichž velká část byla úplných nováčků, kteří začali cvičit taekwondo teprve nedávno na začátku školního roku. Samozřejmě v naší výpravě nechyběli ani ostřílení závodníci, kteří se opět blýskli i na nejvyšších stupních vítězů.

 

V pátek, ve 14hod, vyjížděl první tým žáků a seniorů společně s trenéry Filipem a Vendulou od 8.ZŠ. Cestu do Nymburku jsme si zkrátili známými pohádkami jako Kung-Fu Panda nebo Ratatouille. Děti čekalo také malé překvapení v podobě týmového trička se všemi jmény závodníků, kteří se nominovali na MČR. Někteří si tričko ihned oblékli a pózovali v něm před čočkami mobilních fotoaparátů. Po příjezdu jsme si prošli halu a týmy si projely své choreografie.

 

Druhý den časně zrána jsme společně posnídali. V 8:30 proběhl nástup všech týmů na soutěžní ploše a oficiální začátek soutěže. Mezi prvními na ringu si poměřili síly naši žáci a žákyně. Všichni cvičili velmi dobře a opravdu se snažili zajet sestavy bez chybičky, ale nervozita udělá své a na takto vrcholné soutěži rozhodují opravdu detaily (pěst u pásku, správná délka postoje, pásmo techniky apod.). Ovšem tady se počítá každý trénink a každá minuta, kterou závodník věnuje tréninku, se musí dřív či později projevit. A krásným důkazem je toho náš Dominik Horníček, který se jako jediný žák probojoval až do semifinále a vybojoval bronzovou medaili. Kdo Dominika občas sleduje na tréninku ví, že se velmi pečlivě věnuje každému detailu a snaží se  opravit každou chybku a výsledkem této píle může být právě titul 2. vicemistra České republiky. Dalším želízkem v ohni byl také Lukáš Pustějovský, který potvrdil své kvality a v kategorii zelených pásů vybojoval taktéž bronzovou medaili. Moc gratulujeme!

Další velkou radost nám (a hlavně i sám sobě) udělal i náš seniorský závodník Víťa Michálek, který ve své kategorii modrých pásů suverénně postupoval a dostal se až do finále. Tam nakonec těsným výsledkem podlehl závodníkovi z Prahy. I tak z toho byla krásná stříbrná medaile. Na vedlejším ringu zrovna soutěžila i jeho drahá polovička‍♀️ Iva Michálková, která startovala poprvé v kategorii modrých pásů a nakonec z toho bylo krásné 3. místo. A aby toho nebylo málo, tak oba ještě přidali na konto Michálků jednu bronzovou z disciplíny sportovní boj. Za zmínku ještě určitě stojí i Víťův heroický výkon v disciplíně wirok (silové přerážení), kde se ,,rozbouchával” o bronzovou medaili se soupeřem z Třebíče. Po několika úspěšných pokusech, kdy oba borci nejdřív přerazili 1, poté 1,5 a nakonec i 2 desky na pěst a po 2 deskách na sek se nakonec Víťův pokus o přeražení 3 desek bočním kopem (yopcha) nezdařil a  skončil 4., těsně pod stupínkem vítězů.

Kromě individuálních disciplín čekala naše žáky také týmová soutěž. Holky žákyně ve složení Michaela Vaverková, Agáta Zátopková, Ingrid Zátopková, Kateřina Surovcová, Alžběta Chudá, Tereza Tošenovská vybojovaly krásné 3. místo. Kluci žáci ve složení Vojtěch Minarčík, Lukáš Pustějovský, Bryan Kaszper, Jakub Vácha, Denis Gančarčík, Dominik Horníček taktéž skončili mezi žákovskými týmy rovněž na bronzové příčce. Gratulujeme a chválíme žáky za vzornou reprezentaci našeho oddílu.

A aby bronzů nebylo málo 🙂 svou závodní premiéru si odbyl také tatínek Lukáše Honza Pustějovský, který i přes velkou konkurenci přidal na konto další krásné umístění v seniorské kategorii žlutých pásů.

Po skončení soutěže se naše sobotní výprava vydala zpět domů a cestou se pravděpodobně míjeli s juniorským týmem, který zrovna mířil na místo soutěže.

 

Druhý den začal stejně jako v sobotu disciplínou tul (technické sestavy) a my měli opět několik favoritů. Hned 2 naši junioři předvedli skvělé výkony a naprosto zaslouženě vybojovali nejvyšší příčku, tedy zlatou medaili. Matyáš Macho v kategorii zelených pásků a Šimon Surma v kategorii modrých pásů. Bravo! Holkám juniorkám se také vedlo dobře a Kateřině Kadlubcové a Nele Žídkové se podařilo ulovit bronz ve svých kategoriích. Oba juniorské týmu ve složení (juniorky) Kateřina Kadlubcová, Eliška Horňáčková, Kateřina Teslíková, Adéla Pavlásková, Nela Žídková a (junioři) Lukáš Daněk, Matyáš Macho, Šimon Surma, Petr Hrachovický, Martin Kusin vybojovaly ještě navíc taktéže bronzovou příčku v týmové disciplíně.

Vzhledem k tomu, že většina našich juniorů má modré a vyšší pásky čekala je také disciplína matsogi (sportovní boj). Kateřina Kadlubcová a Eliška Horňáčková udělaly za poslední dobu velký progres v boji a šlo to také vidět na ringu. Velmi krásnými výkony se holky probojovaly až do semifinálových kol, kde nakonec obě braly 3. místo ve svých váhových kategoriích. Na zlatou příčku dosáhl náš ostřílený bojovník Lukáš Daněk, který ve finále porazil svého kamaráda, avšak v boji soka, Šimona, který tímto obsadil stříbrnou příčku. Kluci společně tuto juniorskou kategorii plně ovládli. Moc Gratulujeme.

 

Všem medailistům gratulujeme a věříme, že tento šampionát byla pro naše závodníky především velká zkušenost  a těšíme se opět na jejich výkony na budoucích soutěžích.

 

 

Napsal: Filip Gavlas

Edit: Vendula Bluchová

Zrušené tréninky

  • 2.2. – pololetní prázdniny, tréninky zrušeny ve FM a v Palkovicích
  • 12.-18.2. – jarní prázdniny, tréninky zrušeny na všech pobočkách FM, Pal, FNO
  • 28.3.-1.4 – Velikonoce, tréninky zrušeny na všech pobočkách FM, Pal, FNO

Videosestřih o TKDFM

INFORMACE, NOVINKY, PŘIPRAVOVANÉ AKCE

Chcete-li dostávat upozornění ve formě zprávy v aplikaci What's Up přidejte se pomocí QR kódu níže do naší skupiny a buďte stále v dění :-).

What's Up

PRO NOVÁČKY

Řádná online registrace nového člena do našeho oddílu zde na tomto odkaze :

 portal.taekwondo.cz/register/frydek-mistek